Mythologie – De wereld van de goden.

aphrodite mythologie

aphrodite

Mythologie

Alle culturen hebben in de loop der tijd hun eigen mythen ontwikkeld, die bestaan uit verhalen over hun geschiedenis, hun religieuze culten, hun helden en heersers, maar ook hun visie op de kosmos en de plaats van de mens daarin. Mythen hebben een sterk symbolisch karakter en een allegorische vorm om waarheden weer te geven. In alle tijden heeft de mens met dezelfde diepe vragen gezeten ten overstaan van zichzelf en de wereld. Deze fundamentele vragen (wie ben ik, waar komt dit alles vandaan, waar gaat het naartoe, waarom is er dood en geboorte) vormen als het ware een tijdloos motief voor de mens bij het zoeken naar antwoorden. Mythen houden daarmee verband. Omdat de vragen oud en wezenlijk zijn, is het ook niet verwonderlijk dat mythologie, en godsdienst in het algemeen, een oud, prehistorisch fenomeen is, zoals geïllustreerd wordt door Indo-Europese mythologie. Mythen maken dan ook deel uit van mondelinge overlevering. Door veranderende sociale omstandigheden en het losbreken van sociale groepen door migratie diversifiëren mythen. Sommige aspecten raken op de achtergrond, anderen worden juist benadrukt, sommige versmelten met elkaar, en andere verdwijnen. Hierdoor is de precieze ontstaanscontext en ontwikkeling van mythologieën niet altijd even duidelijk. (bron: Wikipedia)

Mijn mythologische schilderijen “Dancing Apollo” en “Icarus” zijn nu ook te zien in het VIRTUEEL MUSEUM in zaal 81. Ik voel me zeer vereerd dat mij een plaats is vergund in dit fantastische virtuele museum !

Van “Hephaistos”, “Ares“, “Dancing Apollo” en “Icarus” zijn gyclees bij mij te bestellen in een zeer beperkte oplage van 25 stuks, in museumkwaliteit met certificaat. Deze gyclees worden vervaardigd door Re-Art. Re-Art is een toonaangevende fine art printer en vaklab voor kunstenaars, fotografen, musea en galeries en behoort tot de selecte groep “Certified Studio’s” van de Duitse papierfabrikant Hahnemuhle en daarmee tot de top van de “digital” fine art printers in de wereld.

Bekijk ook mijn portfolio bij Imagekind en Redbubble.

Nimf. Een nimf is een Griekse halfgodin en daimon die in de natuur leeft, en vaak gebonden is aan een bepaalde plek of plantensoort, meestal voorgesteld in de gedaante van een bevallig meisje.

Prijzen op aanvraag.

Mythologie

 

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.