Het Creatief Collectief

Het Creatief Collectief

Een hele leuke, actieve groep om je werk te laten zien is Het Creatief Collectief. Hier kan je je kunst laten zien. Zo gaat het de wereld over. Niet alleen blijf je in Nederland, maar overal waar Facebook kan worden bekeken. Zelfs aan het verschil in talen is gedacht, dus in het Nederlands, Duits en Engels mag je publiceren. Eigenlijk een online-galerie dus. Internationaal. En gratis. Dat is het mooie van internet. Lees verder, en meldt je aan. Dan kan jij ook je werk laten zien, want je maakt het toch niet om er in je eentje naar te kijken? Wij kunstenaars hebben publiek nodig.

Marc Schoenmakers de oprichter Het Creatief Collectief, zet er meteen vaart achter. De eerste expositiemogelijkheid wordt nu geboden. Ik citeer:

Het Creatief CollectiefIn de maanden juni, juli en augustus mogen wij als leden van Het Creatief Collectief exposeren met een groepsexpositie in Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel (Noord Brabant). In dit museum staan de dinosauriërs centraal, waardoor de bezoekersaantallen in de zomermaanden oplopen tot ver boven de 5000 bezoekers per maand.

Elke deelnemer mag met slechts een werkstuk deelnemen. We krijgen twee lange wanden ter beschikking, 5 schildersezels van het museum (veldezels) en twee grote atelierezels van mijzelf. Daarnaast krijgen we een hele reeks gesloten vitrines ter beschikking voor beelden en sculpturen. We kunnen maar liefst 100 beelden, sculpturen en sieraden kwijt met een maximale afmeting van 30 x 30 x 30 cm. Daarnaast kunnen we in totaal 25 schilderijen van 80 x 80 cm. kwijt aan de wanden en ezels en daarnaast nog ongeveer 5 werkstukken op zelf meegebrachte schildersezels. Per saldo kunnen we dus 100 beelden of sculpturen plaatsen en 30 schilderijen van maximaal 80 x 80 cm.

De deelname is geheel gratis en het museum vraagt ook geen percentage van de verkoop. Elke deelnemer krijgt bovendien twee vrijkaartjes voor het museum om later met partner de expositie te komen bekijken.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag, waardoor enkel de maandag voor ons overblijft om in te richten. Wij zijn op maandag 6 juni van 14.00 tot 17.00 uur welkom om alles netjes in te richten, en om 17.00 uur komen er een tweetal mensen van lokale media om foto’s te maken van onze expositie en enkelen van ons te interviewen.

Restricties: Omdat dit museum veel gezinnen met jonge kinderen aantrekt willen we geen erotiek en geweld exposeren. Verder is iedereen vrij qua onderwerp. Iedereen exposeert er op eigen risico. Het museum en ik als organisator zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade aan werkstukken.

Klanten met interesse dienen zelf contact op te nemen met de kunstenaar. Onder in de ontvangsthal krijgen wij een grote tafel ter beschikking waar iedereen zijn of haar flyers en visitekaartjes kan plaatsen in doosjes, bakjes of hoe dan ook om een rommeltafel te voorkomen. Als organisator maak ik op mijn eigen kosten een flyer ter promotie van onze Facebookgroep in het algemeen.

Het Creatief Collectief Het Creatief Collectief Het Creatief CollectiefOp de foto’s zien jullie de ontvangsthal, de horecaruimte met een van de beschikbare wanden en twee foto’s van de grote hal waar wij in totaal 12 schildersezels mogen plaatsen. Er is zoals je op een van de foto’s kunt zien een enorme tuin rondom Oertijdmuseum De Groene Poort en zelf een heus Dinobos. In de tuin zouden wij ook met tuinbeelden of sculpturen mogen exposeren.

Iedereen die mee wil doen mag hieronder een reactie plaatsen en zich officieel aanmelden via e-mail: artworkmarc@gmail.com In deze e-mail mag je je naam, soort werkstuk en andere relevante gegevens vermelden zoals een eventueel zelf mee te nemen schildersezel.

http://www.oertijdmuseum.nl/

Marc Schoenmakers is de oprichter en beheerder van Het Creatief Collectief. En ik geef hem graag hier de ruimte voor zijn oproep:

Welcome to the Creative Collective! The Facebook group for artists and creative people who are busy with: painting, drawing, modelling clay, sculpture, artistic photography, jewelry making and goldsmiths.

What can you do on The Creative Collective?

 1. Show what you can as an amateur or a professional artist.
  2. Galleries and artists can announce their expositions.
  3. Ask questions about materials and techniques.
  4. Workshops and the like.
  5. Advertise the gallery that you represented.
  6. Show your sketches and the way you work.
  7. You can sell your artwork.
  8. Place a link to your own Facebook page or your website.
  9. Give each other compliments or well-founded criticism.
  10. Enjoy the wonderful work of our group members.

All items that are related to art are welcome. You can write in the Dutch, Englisch or German language. Items in all other languages will be removed.

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Les commentaires sont fermés.