Expositie Galerie Des Ursulines 9 – 27 juni 2018

Expositie Galerie Des Ursulines in Buis les Baronnies, Drôme Provençale, Frankrijk 9 – 27 juni 2018

Galerie Des Ursulines

Entree

Het is een waar genoegen om zoveel echt geïnteresseerde mensen te mogen ontvangen te ontmoeten in Galerie Des Ursulines. Ze komen uit de wijde omgeving en voor het merendeel mensen die hier wonen. Ik heb er eerst tegen op gezien om daar bijna dagelijks te moeten zitten, maar elke dag is leuk!  Gisteren, zondag,  ontving ik 36 bezoekers. Zo was er een bejaarde man die bijna een uur gekeken had en mij zei naar elke expositie in Des Ursulines te gaan, maar dit vond hij de mooiste ooit. En ook een stel die, tot mijn verbazing, in mijn werk Caravaggio, Botticelli en Klimt herkenden. Ze namen heel veel tijd om alles te bekijen en daarna hebben we nog uitgebreid gesproken. Ook een dame uit Gap die mij aanraadde om daar ook te gaan exposeren en mij alle benodigde informatie gaf om contact te leggen. Er kwam een bejaarde dame, die mij het portret uit ca. 1850 van haar grootmoeder liet zien. Iedereen is verrukt van de kleuren, maar ook de onderwerpen vinden ze boeiend. De Mathilde-schilderijen worden erg gewaardeerd en ze spreken nog meer aan omdat ik de symboliek en haar geschiedenis naast het schilderij aan de muur heb gehecht. Op advies van de dame van de plaatselijke bioscoop heb ik dat meteen na de vernissage ook bij de mythologie schilderijen gedaan omdat, volgens haar, niet iedereen op de hoogte is van het wel en wee van alle mythologische figuren. Ik ben haar hiervoor zeer dankbaar want er wordt echt de tijd genomen om alles te lezen. Dit is maar een kleine greep uit mijn belevenissen van een week in de galerie. En als compliment wordt er ook verkocht. Later heb ik als blijvende herinnering nog het Livre d’Or, waar veel bezoekers de moeite nemen om enige woorden in te schrijven.

Voor september en oktober worden er een aantal van mijn schilderijen, waaronder Dionyssos/Bacchus, de god van de wijn, geëxposeerd in de Cave Coöpérative La Comtadine in Puyméras. Hier brengen 267 wijnboeren hun druiven om wijn van de maken.

Maar eerst 7 juli 2018 naar de Mathildedag, hier het interview over wat er allemaal te doen is. https://www.mixcloud.com/harold-thiehatten/mathilde-willink-festival/

Zie hier nog wat nieuwe foto’s van de expositie in Buis-les-Baronnies, Galerie Des Ursulines.

Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines Galerie Des Ursulines
 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Kommentare sind geschlossen.