Rineke expose ses miniatures

Rineke expose ses miniatures  Rineke expose ses miniatures

Rineke expose ses miniatures

Bijgaand een artikel “Rineke expose ses miniatures”  in de Franse krant La Tribune van 21 juni 2017, naar aanleiding van mijn expositie in Maison des Plantes in het Office de Tourisme in Buis-les-Baronnies, die nog loopt tot 12 juli a.s.. Wegens de verkiezingen is het interview met de helft ingekort, maar het is wel geplaatst. Tot mijn grote genoegen.
Ik kreeg het gisteren van de journalist, ook omdat hij niet precies wist op welke dag het zou worden geplaatst.

(Vertaling Artikel in La Tribune van 21-6-2017)

Rineke exposeert haar miniaturen

La Maison des Plantes verwelkomt op dit moment tot 12 juli een bijzonder mooie expositie van schilderijen in miniatuurformaat met als thema insecten,  fruit en groente. Het merendeel van de miniaturen die in de hal hangen van het Office de Tourisme van Buis-les-Baronnies zijn speciaal voor deze expositie gemaakt. Het zijn delicate realistische schilderijen op paneeltjes van geperst hout. Het formaat is 7×7 cm en elegant ingelijst in een zwarte lijst die de precisie en het realisme van het werk goed tot zijn recht laten komen.

De Nederlandse kunstenaar Rineke de Jong, geniet nu na haar professionele carrière sinds 2010 in Propiac van haar pensioen, alwaar zij 6 maanden per jaar verblijft. Als professionel schilder heeft Rineke veel geëxopseerd gedurende de laatste 20 jaar, niet alleen in Nederland maar ook door geheel Europa.

Aldus Alain Bosman, journalist van La Tribune.

Rineke expose ses miniatures

Hier nog 1 filmpje dat ik kreeg toegestuurd van Anja Lewis. Op mijn Facebook pagina staan alle drie de filmpjes die zij heeft gemaakt.

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Kommentare sind geschlossen.