Miniatuur Biennale

 Miniatuur Biennale in Eemnes

 Krantenbericht in Almere Deze Week  20 november 2018, geschreven door Petra Onderwater, redacteur.

Almeerse Rineke de Jong doet mee aan Miniatuur Biënnale in Eemnes

‘Kunstwerk zo klein mogelijk maken geeft een kick’

Voor veel kunstenaars is het nog best een uitdaging om een miniatuurobject van maximaal 10 centimeter te maken, maar Rineke de Jong vindt het juist heel leuk om te doen. “Het kunstwerkje zo klein mogelijk maken geeft een kick”, vertelt de Almeerse kunstenares.

‘Ontmoet de Makers’

De Jong is één van de 54 kunstenaars die deelnemen aan de Vijfde Miniatuur Biënnale, die begin deze maand is geopend in Eemnes. De deelnemende kunstenaars hebben speciaal voor deze tentoonstelling miniatuur kunstobjecten gemaakt met als thema ‘KleurKijk’. De materialen waarmee de kunstenaars hebben gewerkt zijn heel divers, zoals olieverf op doek, aquarel, vilt, klei, textiel, papier, brons, 3D-print-kunststof en keramiek. “Ik heb onder andere een set oorbellen met kattengezichtjes gemaakt en een schilderijtje van een Siamees, beiden in een klein doosje dat wanneer het is geopend ook dienst kan doen als lijstje”,vertelt Rineke. “De tentoongestelde werken zijn overigens ook te koop. Leuk om cadeau te doen tijdens de feestdagen bijvoorbeeld.”

Elke vrijdagmiddag staat de Miniatuur Biënnale in het teken van ‘Ontmoet de Makers’, waarbij telkens andere deelnemende kunstenaars aanwezig zijn. Rineke de Jong is vrijdagmiddag 14 december aan de beurt om een toelichting te geven op haar werk, haar manier van werken én de speciale eisen voor het maken van een miniatuur kunstobject.

De Vijfde Miniatuur Biënnale is nog te bezoeken tot en met vrijdag 21 december, van 10.00 uur tot 16.00 uur in Galerie Kijkoor aan de Eikenlaan 4 in Eemnes.

 Deze 2 miniaturen zijn te zien en te koop in Galerie Kijkoor tijdens de Miniatuur Biennale:

Miniaturen ook rechtstreeks te bestellen bij Rineke de Jong

 Naast deze miniaturen die te zien zijn bij Galerie Kijkoor heb ik nog heel veel andere miniaturen gemaakt.

Vlinders, muizen, portretten, etc. Alles ingelijst, hetzij in een grote soort baklijst, hetzij in een doosje zoals op de afbeelding van de kattenoorbellen.

Voor meer afbeeldingen kijk op rinekedejong.nl/miniaturen. Deze pagina wordt nog uitgebreid met meer miniaturen.

Miniatuur Biennale

Aardhommel, 7×7 cm olieverf op masonite, ingelijst 25×25 cm

Prijzen van de miniaturen:

Ingelijst in grote lijst € 195,–

In een blank houten doosje € 150,–, doosje in een kleur € 10,– extra.

Prijzen incl. verzendkosten binnen Nederland.

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Comments are closed.