Mathilde Revival – Nog meer aandacht voor Mathilde

Mathilde Revival – Nog meer aandacht voor Mathilde

Klik op onderstaande link voor de hele uitzending met interviews, muziek en meer van:

Mathilde Revival – Mixcloud https://www.mixcloud.com/harold-thiehatten/mathilde-revival/

Mathilde Revival

Er is in de 20e eeuw geen periode kleurrijker geweest dan de jaren 70 . Optimisme en idealisme is de toon van de wind die door Amsterdam waait, de blik wordt op de toekomst gericht Mathilde en Fong-Leng zijn beiden bij uitstek representant van de jaren 70.
Mathilde is jong getrouwd met de magisch realist schilder Carel Willink . Door de onbevangenheid en flair van zijn vrouw krijgt zijn werk vernieuwde aandacht en aanzien . Als het echtpaar voor het eerst de studio van Fong-Leng binnen loopt is Mathilde op slag verliefd op de schitterende creaties die in de winkel hangen. Met de kennis van nu is dat een historisch moment te noemen . Wat volgt is een kleurrijke periode waarin Mathilde uitgroeide van sierlijke paradijsvogel naar fenomeen en leven kunstwerk.

Playing tracks by

Grand funk railroad, Ramses Shaffy, Pointer Sisters and Marjol Flore.

Mathilde Revival - Nog meer aandacht voor Mathilde

Rineke de Jong geïnterviewd door Harold Thiebatten van MixCloud

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Les commentaires sont fermés.