Museumjaarkaart

Museumjaarkaart

https://i0.wp.com/www.museumkaart.nl/portals/0/Kaart/mk_new_child.png?w=900&ssl=1

In het NRC van 27 september 2019 las ik dit artikel “Met de museumjaarkaart is je leven rijker”. Leuk om te stellen dat met een museumjaarkaart je leven rijker is. Dat is wel zo? De museumjaarkaart is wel erg duur geworden en daarom niet voor iedereen meer aantrekkelijk. Of misschien niet meer betaalbaar omdat andere dingen urgenter kunnen zijn. Daar komt nog bij de je vaak voor toegang tot een expositie een bedrag moet bijbetalen, want anders kom je er niet in. En dat maakt het nog extra duur.

Twee quotes uit dit artikel:

 “Klopt het dat musea de laatste tijd vaker verzeild raken in ethische en politiek heikele kwesties, over bijvoorbeeld het koloniale verleden? „Dat lijkt misschien zo, maar vergeet niet dat politiek altijd een rol heeft gespeeld in musea, al hadden we dat vroeger misschien minder in de gaten.”

“Musea streven ernaar meer toegankelijk te worden ….. Maar is het publiek niet altijd al een slechte afspiegeling geweest van de samenleving? Laagopgeleide mensen komen er ook minder dan hoogopgeleiden.”

Musea geven vaak de culturele geschiedenis van een land weer. En daar spreekt de politiek een woord in mee.

Het blijkt dat cultuurbezoek nog altijd een elitair gebeuren is. Of het nu om musea, theater of concerten gaat. De portemonnee spreekt ook een woordje mee.

VIP kaart

Een mooi alternatief is de Bankgiroloterij VIP kaart. Ook daarmee kan je70 musea in, en vaak zonder bij te betalen. Maar niet alleen musea. Er zijn ook andere culturele bezoeken en activiteiten mogelijk. Kijk maar op hun website. https://www.bankgiroloterij.nl/vipkaart.htm

Extra leuk is dat je ook nog prijzen kunt winnen. Mensen houden van loterijen, en deze promoot ook nog cultuur. Het meedoen met een loterij geeft mensen ook een droom, want winnen kan je leven veranderen.

Belangrijk.

Ik denk altijd nog met veel plezier en dankbaarheid terug aan de museumlessen en bezoeken aan Het Rijksmuseum in Amsterdam, waar ik het geluk had op de lagere school te zitten. Elke woensdagmiddag. Ik kende toen dit museum op mijn duimpje. En daar is een van de zaadjes gelegd voor mijn liefde voor de kunst. En dat niet alleen, wij gingen ook naar Artis met school. Ik herinner me het nog allemaal.

Ja, het is waar. Wat je met de paplepel krijgt toegediend, blijft je hele leven beïnvloeden.

Daarom: geef je kinderen kunst mee als ze nog jong zijn. En laat ze er onbevangen naar kijken en hun eigen mening vormen. Dat is een cadeau voor het leven.

Hier een link naar een expositie (helaas alweer voorbij) van een van mijn favoriete kunstenaars.

Het artikel in NRC gaat ook over politieke beïnvloeding van de kunst. Lees het en je weet meer van .

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/27/met-museumjaarkaart-is-je-leven-rijker-a3974869

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/30/we-moeten-de-lijst-met-erfgoed-met-frisse-blik-bekijken-a3975084

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Les commentaires sont fermés.