Home

Mathilde Willink

Dubbel portret Mathilde Willink

Een hedendaagse combinatie van abstract en realisme in acryl, of klassiek realisme in olieverf

Wat inspireert Rineke de Jong en hoe komen de schilderijen en tekeningen tot stand?
Mensen, alles wat leeft, de markt, de dingen om je heen, een zin uit een verhaal, dat inspireert me. Dat worden realistische schilderijen of tekeningen van mythologische voorstellingen, portretten of stillevens. Of kleine hebbedingen, zoals miniaturen en sierraden.

Oude meesters zoals Gustav Klimt, de Pre-Rafaëlieten, Laurens Alma Tadema, maar ook de Hollandse en Vlaamse meesters, zoals Rembrandt en Rubens, zijn mijn leermeesters. Ik kan uren naar hun werk kijken en mij er in verliezen, er valt zoveel van hen te leren. En vergeet niet de prachtige illustraties van boeken. Vooral Arthur Rackham, Aubrey Beardsley en Edmond Dulac zijn mijn favorieten. Allemaal ware meesters in een sprookjesachtig realisme.

Ik werk voornamelijk naar levend model. Mijn mythologische schilderijen zijn een combinatie van abstract en realisme, mijn stillevens zijn realistisch. Bij groot werk vind ik het heerlijk om me eerst uit te leven in een orgie van kleuren. In deze kleurenchaos ontstaan mijn figuren, waarna er weer rust onstaat. Voor mijn stillevens gebruik ik de doodverftechniek, ook Verdaccio genoemd.

home

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.