Mijn exposities in mei, juni, juli en augustus 2018

Mijn exposities in mei, juni, juli en augustus 2018, internationaal en nationaal

 

Drie exposities, 2 internationaal, Zuid-Frankrijk, en 1 nationaal, Terneuzen. En esparu-Art, die met mijn kunst aan de slag gaat. Met trots mag ik melden dat 2018 een druk jaar is voor mij. Zie hier het overzicht op rij.

Esparu-ART

Ten eerste heb ik een samenwerkingsverband met esparu-Art, https://esparu-art.com/rineke-de-jong/, die mijn kunst gaat promoten en vertegenwoordigen. De start van onze samenwerking is zeer plezierig begonnen en ik heb er vertrouwen in.

 

Art’s en Buis, expositie in Galerie des Ursulines 9 t/m 27 jun1 2018

Vorig jaar zomer ben ik weer gevraagd door Art’s en Buis om in de Galerie des Ursulines ( een voormalig klooster) in Buis-les-Baronnies te exposeren. In 2012 had ik in deze Franse galerie van de stad Buis-les-Baronnies al met groot plezier en succes geëxposeerd en ik ben vereerd met de geboden nieuwe mogelijkheid. Deze expositie is gepland van 9 t/m 27 jun1 2018. Het adres is: 1 Rue Des Quiastres – 26170 Buis-Les-Baronnies, Frankrijk.

Mijn exposities in mei, juni, juli en augustus 2018

Figuur 1Buis-les-Baronnies (Drôme, France). Arche rue des Quiastres/rue du Paty, avec à gauche le portail Renaissance du couvent des Ursulines.

Mijn exposities in mei, juni, juli en augustus 2018

Figuur 2 Buis-les-Baronnies ligt bij het pijltje, midden in het Parc Natural Regional des Baronnies Provençales.

Wil je meer weten over Buis-les-Baronnies, klik op deze link: https://fr.wikipedia.org/wiki/Buis-les-Baronnies en http://www.dromeprovencale.fr/visiter/couvent-des-ursulines-et-porte-renaissance-35067/

Expositie in Galerie Carrières du Val d’Enfer 14 t/m 28 mei 2018

In augustus 2017 heb ik de “Carrières de Lumières” bezocht, voorheen de Cathédrale d’Images, in Les Baux-de-Provence (Bouches-du-Rhône, Provence-Alpes-Côte d’Azur ), waar beelden op groot formaat worden geprojecteerd op de muren van immense stenen ruimten, uitgegraven in de rotsen van de Val d’Enfer (Vallei van de Hel), in de Provence, dicht bij Les Baux-de-Provence, langs de departementale weg D27.aan de weg naar Maillane. Het oppervlak van de muren omvat 4000m². De Cathédrale d’Images is opgericht door Albert Plécy die er de ruimte vond voor zijn “totale visuele beleving”. Na aanzienlijke investeringen vertoont men in hoge zalen, op muren en pilaren van ongerepte kalksteen die dienen als een driedimensionaal scherm, een magische projectie van reusachtige dia’s waar de kijker wordt ondergedompeld in een visuele en muzikale show. Elk jaar is er een nieuwe show, gerelateerd aan een specifiek thema.

De bezoekers van de tentoonstellingen krijgen schilderijen van bekende schilders zien, die op de muren worden geprojecteerd. Elk jaar komen er andere schilders aan bod. Zoals Vincent van Gogh en Eugène Henri Paul Gauguin, Bosch, Brueghel et Arcimboldo met kleurige schilderijen als thema. In 2018 staat Picasso centraal. De Carrières des Lumières is tussen maart en september elke dag geopend vanaf 9.30 uur tot 19.00 uur. In de maanden oktober tot en met januari is de steengroeve elke dag van 10.00 uur tot 18.00 uur open. Een bezoekje aan deze speciale steengroeve is absoluut de moeite waard, en een onvergetelijke ervaring!

Hier tegenover ligt de Galerie Carrières du Val d’Enfer. Hier, in deze prachtige ruimte, mag ik, Rineke de Jong, van 14 t/m 28 mei 2018 mijn schilderijen exposeren. U bent van harte welkom. De openingstijden zijn gelijk aan de Carrières de Lumières.

Mijn exposities in mei, juni, juli en augustus 2018

Figuur 3 Galerie Carrière du Val d’Enfer in Les-Baux-de-Provence.

Mathildedag 7-7-2018 in Terneuzen. Expositie vanaf 7 juli 2018 tot half augustus

Op 27 augustus 2017 werd ik uitgenodigd om mee te doen aan de Mathildedag .

Kijk voor meer informatie op http://www.mathildefestival.nl/

Voor degenen die het (nog) niet weten: Mathilde  ( de Doelder – ) was de derde vrouw en muze van de schilder Carel Willink

Mijn exposities in mei, juni, juli en augustus 2018

Mathilde Willink – de Doelder

Figuur 4 Mathilde Willink in blauw

Ze is voor de organisatoren van de Mathildedag het synoniem van de vrije creatief scheppende geesten en Kunsten voor Terneuzen. Gelijkgezinden streven ernaar een inspirerende en kunstzinnig feestelijk herdenking’s event op haar 80 ste verjaardag 7 juli 2018 mogelijk te maken met een verjaardags fuif die nog lang nagalmt met alle facetten die Mathilde deelde. Dat heet Kunst , Performance ,fashion en de ” sence pour Femme ” .

Het initiatief komt uit het kunstenaars milieu met een NON commercieel uitgangspunt.

Voor dit event heb ik 4 schilderijen gemaakt, waarvan het vierde schilderij nog even geheim moet blijven. Het is zo goed als klaar en er moet nog een hoge resolutie foto van gemaakt worden. Waarom? Omdat het schilderij gaat dienen als poster en ook gebruikt gaat worden voor een Art-Poster op A2 formaat van Mathilde als passend geschenk ten behoeve van de Crowd Funding van het Mathildedag project.

Mijn Mathilde schilderijen zullen aansluitend op de Mathildedag voor 4 tot 7 weken worden geëxposeerd in Terneuzen, waarschijnlijk in Galerie Lokaal 54.

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.