Jaaroverzicht 2019

jaaroverzicht 2019

Ik begin het jaaroverzicht met:

allereerst hele fijne feestdagen te wensen en een goed begin van 2020.

jaaroverzicht 2019

Het was een bijzonder jaar.

2 exposities gewijd aan Mathilde Willink en aan de Diva. Mathilde was er een op haar manier. Vooral de expositie in Ruurlo over Mathilde Willink trok veel bezoekers. En betalende bezoekers: 3000! Dat is een groot compliment voor de organisatie en ook voor de deelnemende kunstenaars. Van mijn hand hingen daar 4 Mathilde schilderijen.

jaaroverzicht 2019

Mathilde Memoriam, acryl op linnen, 150×100 cm

Voor de expositie DIVA in Terneuzen had ik naast bovenstaand Mathilde schilderij ook Maria Callas en Freddie Mercury schilderd.

jaaroverzicht 2019

Freddie Mercury, acryl op linnen, 150×100 cm

Maria Callas Medea, acryl op linnen 120×100 cm

Een expositie in De Nieuwe Bibliotheek te Almere. Daar waren 27 van mijn miniaturen in olieverf te zien. Allemaal 7×7 cm en ingelijst 25×25 cm.

miniatuur

miniatuur 7×7 cm, olieverf op masonite, ingelijst 25×25 cm

Tevens heeft de bibliotheek mijn boek “Hoe maak ik een Ball Jointed Doll” opgenomen in hun collectie.

jaaroverzicht 2019

Te bestellen bij o.a. Bol.com en rechtstreeks bij mij. Prijs € 24,95

 

Nu even iets anders

Na jaren lang mijn leven aan het schilderen te wijden had ik nu behoefte aan iets anders daarnaast.

Dat was al begonnen met het maken van de ball jointed doll en het schrijven van het boek over dat hele maakproces. Voor deze pop heb ik ook een haute couture kledingstuk gemaakt, met een werkbeschrijving.

Sinds deze zomer ben ik na 30 jaar weer aan het breien gegaan. Een van de redenen is om mijn tremor onder controle te krijgen. Door de kleine bewegingen die ik maak met breien hoop ik mijn fijne motoriek te verbeteren en daardoor weer met meer gemak te kunnen tekenen en schilderen. Ik ga ervan uit dat mijn hersenen nieuwe verbindingen maken waardoor dit voor mij verbetert. Of het zo is weet ik niet echt, maar veel trainen doet wonderen en ik zie ook bij mij verbeteringen.

Ik heb eerst 2 simpele truien gebreid. Inmiddels 2 truien ontworpen, waarvan ik het patroon in de computer heb gemaakt en opgeslagen.

jaaroverzicht 2019

noppentrui

jaaroverzicht 2019

bellentrui

Wie wil, kan het patroon bij mij opvragen. Mijn oude stiel van mode-ontwerpster ben ik gelukkig niet verleerd.

Ik heb weer even bijgepraat na een lange periode van stilte. Bedankt voor het lezen van dit zeer beknopte jaaroverzicht 2019 en tot de volgende keer!

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Comments are closed.