Expositie ‘Mathilde in Ruurlo’ verlengd tot 6 juli 2019

Expositie ‘Mathilde in Ruurlo’ verlengd tot 6 juli

PERSBERICHT d.d. 5 juni 2019

—————————————-

 

Mathilde – van muze tot mythe

RUURLO – De belangstelling voor de expositie ‘Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo’ is zo groot, dat de organisatie de sluitingsdatum heeft verplaatst van 22 juni naar 6 juli. In de eerste vier weken telde de expositie meer dan 1600 betalende bezoekers, hierbij niet geteld de 150 bezoekers tijdens de opening en de bezoekers onder de 18 jaar.

 

Op de expositie tonen 26 kunstenaars in totaal 60 schilderijen en 20 beelden. Rond 30 procent van de kunstwerken heeft Mathilde Willink als thema. Het is verrassend te zien hoe verschillend de kunstenaars – afkomstig uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland – dit thema hebben vertaald naar vaak indrukwekkende schilderijen en beelden. Fong-Leng – de boezemvriendin van Mathilde – vulde dit aan met haar kunstwerken. Nooit eerder pakte Fong-Leng zo groots uit en waarschijnlijk is dit ook meteen de laatste keer dat zij met zoveel werk naar een expositie ergens in het land gaat.

 

De opening van de expositie op 10 mei werd bijgewoond door zo’n 150 personen. Na het eerste weekend waren er al meer dan 300 belangstellenden geweest. Vanaf dat moment is er sprake van een gestage stroom aan bezoekers. Nu blijkt de oorspronkelijke openingstermijn van zes weken tekort om alle belangstellenden de mogelijkheid tot een bezoek te bieden. Daarom is gekozen voor een verlenging met twee weken. De laatste expositie dag wordt hiermee zaterdag 6 juli.

Helaas is tijdens de verlenging het drieluik in de Dorpskerk niet te zien; er waren al afspraken voor expositie van dit werk in een andere plaats.

 

De expositie is dagelijks geopend tussen 11.00 en 17.00 uur, behalve op maandag. Op Tweede pinksterdag, maandag 10 juni, is de expositie echter wel geopend, zowel in galerie De Smidse als in de Dorpskerk (tot 22 juni). Het werk van kunstenares Fong-Leng is te bewonderen in de etalages van Teunissen Mode (naast de Dorpskerk).

 

Meer informatie: www.mathildeinruurlo.nl

 

——————————————————————————————————————————————————

Bij de foto (vrij van rechten): Bezoekers in de galerie De Smidse waarin de kunstwerken over Mathilde te zien zijn.

‘Mathilde in Ruurlo’ verlengd

Bezoekers in Galerie De Smidse waar kunstwerken van Mathilde te zien zijn.

Veel waarderende woorden van bezoekers van de expositie ‘Mathilde in Ruurlo’ voor de prachtig ingerichte galerie met 80 kunstwerken.

‘Mathilde in Ruurlo’ verlengd

De 1000e bezoekers ontvangen bloemen

‘Mathilde in Ruurlo’ verlengd

Rineke de Jong wordt geïnterviewd door Harold Thiebatten van Mixcloud.com

Nadere informatie:

Joop Huisman, tel. 06 12 40 02 02

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.