Nationaal Muiseum, open in 2015 ?

Wiebje en Miesje Muis, geschilderd door Rineke de Jong

Rineke de Jong #1 WIX Rineke de Jong #2 WIX

In de eerste instantie dient de collectie kwalitatief en kwantitatief een bezoekerswaarde te hebben. Het doel is om een startcollectie van minimaal 300 exposanten bijeen te brengen. Deze zal medio 2015 aan het publiek tentoongesteld te worden. De uiteindelijke doelstelling van deze startcollectie is om in de toekomst uit te groeien tot een ‘Nationaal Muiseum’. De startcollectie is als het ware een initiatie voor ‘Het Nationaal Muiseum‘.

Het streven is om een gevarieerde collectie op te bouwen van zoveel mogelijk Nederlandse exposanten, die in hun eigen unieke stijl een ‘muis’ hebben gecreëerd op een 2D beeldformaat van zeven bij zeven centimeter of ruimtelijk 3D van 7 cm bij 7 cm bij 7 cm.

Is dit mogelijk? Zeker wel. De kunstwerkjes die op dit moment al tot de collectie behoren zijn allemaal zeer herkenbaar, het zijn prachtige miniatuur handtekeningen van de betreffende exposanten.

De collectie zal zich gestaag uitbreiden tot een unieke collectie in de wereld. Alle disciplines en stijlen onder één dak. Het samenstellen van deze collectie zal een lange weg zijn, maar de collectie zal blijven groeien.

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.