Wat weet je over Vincent van Gogh?

Wat weet je over Vincent van Gogh?

Dat is het thema van Artsquare Amsterdam, te bezoeken 24 juli-30 juli 2015

wat weet je over vincent van gogh?

Vincent van Gogh

In 2015 wordt de 125ste sterfjaar van Vincent Van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) herdacht. 29 juli 2015. In heel Europa zal aandacht besteed worden aan deze grote Nederlandse kunstenaar. door musea en erfgoedlocaties die aandacht schenken aan zijn werk, zijn leven en zijn inspiratiebronnen. Niet alleen in Nederland maar ook in België en Frankrijk vinden tal van activiteiten plaats. Museale highlights in Nederland.

ART SQUARE AMSTERDAM heeft rondom de 125 sterfdag een heel speciaal programma gesteld. Kunst verbonden met de Basisscholen en ouderen. Centraal zonnebloemen, zijn kunst en leven.

Wat weet je over Vincent v. Gogh?

7 dagen hoogwaardige kunst waarbij de inspiratie moet zijn, het leven van v. Gogh, zijn kunst, bloemen en Amsterdam.

30 kunstenaars en daarbij rondom Art Square, honderden zonnebloemen.

Wat weet je over Vincent van Gogh?

Rineke de Jong naar ‎Art Square Amsterdam 24 – 30 juli 2015. Dit schilderij uit mijn serie “Prospero’s Books” gaat mee naar ArtSquareAmsterdam 24-30 juli 2015. Ik vind het toepasselijk in het kader van de herdenking dat 125 jaar geleden Vincent van Gogh is gestorven.

Art Square Amsterdam is uniek door het samenspel tussen exposanten, bezoekers en organisatie. Persoonlijke aandacht voor hoogstaande kunst in een luxe ambiance.

Een bezoek waard. En de toegang is gratis.

Een levensgroot beeld siert de ingang van ART SQUARE, MUSEUMPLEIN. Speciaal voor Art Square zal dit beeld voor een week verhuizen van de oprit naast het klooster met bijbehorende kliniek Asile Saint-Paul-de-Mausole, voor psychiatrische patiënten in Saint-Rémy-de-Provence. Het is een roerend en treffend monument gewijd aan de schilder die hier vele van zijn meesterwerken heeft geschilderd: Vincent van Gogh. De sculptuur van 2.20 meter is gemaakt door de Nederlander Gabriel Sterk (Vleuten 1942), die sinds 2000 in Aix-en-Provence woont en werkt.

Alle dagen is ruimte gereserveerd voor de jeugd die zich heeft laten inspireren door Vincent van Gogh. Tekeningen, schilderijen maar ook beelden.

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.