Auteursrecht en Diefstal intellectueel eigendom

Auteursrecht en Diefstal intellectueel eigendom

door Rineke de Jong, 1 februari 2016

Toevallig had ik het vanmorgen nog over met een cursist over auteursrecht en diefstal intellectueel eigendom. Ik ga deze overdenkingen delen, want het is zeer nuttige en actuele informatie. Een goede tip is ook : sluit je aan bij Pictoright ter verdediging van je auteursrecht.

Pictoright verricht heel goed werk. Ze bewaken en verdedigen het intellectuele eigendom en het auteursrecht van kunstenaars. Dat doen ze niet alleen in Nederland, maar ze gaan ook ver over onze landsgrenzen.

Wat is wel en wat is niet toegestaan?

Onderstaand een link naar een zeer informatief artikel over wat wel en niet is toegestaan inzake kopiëren en verspreiden van andermans werk.

https://www.charlotteslaw.nl/2016/02/auteursrecht-en-instagram-gaat-dat-wel-samen/

en een wel zeer brutale actie van iemand die zich kunstenaar noemt, maar letterlijk met andermans veren pronkt en er nog mee wegkomt ook. Hopelijk zal dit niet al te lang duren.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11631402/Artist-sells-other-peoples-Instagram-photos-for-90000-each.html

Auteursrecht en Diefstal intellectueel eigendom

thoughts by Rineke de Jong

Het is vaak verwarrend. Wij worden allemaal overspoeld met beelden, teksten, indrukken en ga zo maar door. Je kunt het tot je genomen spul letterlijk kopieën. Het woord zegt het al, dan is het een kopie van andermans werk. Zet je hier je eigen naam onder, dan is dat diefstal of plagiaat. Dit schijnt veel vaker te gebeuren dan gedacht. Je kunt het ook als inspiratiebron gebruiken en er zelf een eigen draai aangeven. Je eigen creativiteit maakt er dan iets anders van. Dan kan je wel weer spreken van eigen werk.

Ik maak gebruik van links naar andere pagina’s. Kijk ook eens hiernaar: http://www.frankwatching.com/archive/2014/11/24/embedden-mag-dat-eigenlijk-wel/

Film op Youtube

Laatst zag ik een filmpje op Youtube getiteld: Steal Like An Artist: Austin Kleon at TEDxKC

Om februari 2016 te beginnen, kan dit u inspireren. Iets moois aan de muur ter verhoging van uw eetlust en welbehagen. En ook het recept ervan, weten hoe iets is gemaakt of tot stand is gekomen.
Deze Youtube film is gepubliceerd op 24 april 2012. Onderstaand de introductie bij het filmpje van Austin Kleon.
Austin Kleon’s presentatie “Steel als een kunstenaar” is een creatief manifest gebaseerd op 10 dingen die hij wilde dat hij had gehoord toen hij begon. Austin is een schrijver en kunstenaar. Hij is de auteur van Newspaper Blackout, een best-selling boek van poëzie en redacteur van krantenartikelen met een permanent marker. Austin’s bijdrage was een onderdeel van de presentatie van de TEDxChange TEDxKC.
Austin’s werk (met inbegrip van zijn nieuwe boek) “Steal Like An Artist” is gekenmerkt op NPR’s Morning Edition, PBS NewsHour, en in The Wall Street Journal. Hij spreekt over creativiteit, visueel denken en het kunstenaarschap online voor organisaties als SXSW en The Economist.

Over TEDx

In de geest van het verspreiden van ideëen: TEDx is een programma van lokale, zelf-georganiseerde evenementen die mensen samenbrengen om een ​​TED-achtige ervaring te delen (in de V.S.).  Op een TEDx evenement, verbinden TEDTalks video en live sprekers een kleine groep in een sprankelende discussie. Deze lokale, zelf-georganiseerde evenementen worden gebrandmerkt TEDx, met x = een onafhankelijk georganiseerd TED evenement. De TED-conferentie geeft algemene richtlijnen voor het TEDx programma, maar de individuele TEDx evenementen zijn zelf-georganiseerd. * (* Onder voorbehoud van bepaalde regels en voorschriften).

TEDx zit ook in Nederland, en ook in Almere.

auteursrecht en diefstal intellectueel eigendom

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.