Made in Holland, Deel 2 Dionysos

Made in Holland, Deel 2 Dionysos

Dionysos is zoals bekend een Griekse god.

deel 2 Dionysos

Dionysos, de God van de Wijn

Hij staat voor wijn en bachanalen. (Wikipedia).

Dit schilderij heb ik geschilderd in gemengde technieken, met acrylverf op linnen, de afmeting is 150×100 cm. Als je goed kijkt zie je vrouwen en ook een bok met grote horens. En nog veel meer. Allemaal dingen die bij Dionysos horen. Maar laat bij het kijken ook je eigen fantasie haar werk doen.

Wijn

Zelf hou ik ook van een goed glas wijn. Het voordeel hiervan is dat je geniet. Een goed wijnglas laat de geur van de wijn door je neus opnemen. Heel belangrijk, want dat is het voorspel op het nemen van een slokje. De geur en de smaak horen onlosmakelijk bij elkaar. Je ruikt en je proeft onverwachte dingen in wijn. Ik neem kleine slokjes, hou het lang in mijn mond, laat het rond gaan en laat daardoor alle smaakpapillen hun werk doen. Daarna hoop ik op een lange afdronk, dat is het nagenieten.

Genieten

Naast het genieten, komt er nog als groot voordeel bij dat je op die manier al aan één glas voldoende kan hebben. Je doet er namelijk veel langer over om het leeg de drinken. Alcoholmisbruik is hierdoor niet zo gauw aan de orde. Een groot verschil met de zogenaamde slobberwijn. De naam zegt het al: slobberen is snel drinken. Dat gaat dus heel soepel naar binnen. Dat wil niet zeggen dat een zeer goede wijn niet soepel kan zijn, maar de smaak van zo’n wijn is veel complexer. Overigens zijn er best, eenvoudige wijnen van goede kwaliteit. Je hoeft voor een goede, lekkere wijn echt geen kapitalen uit te geven. Maar geniet er van, neem de tijd om echt te proeven! Hiermee waardeer je ook het werk van de wijnmaker. Dat doe je niet als je het achteloos naar binnen slobbert. Mijn stelling is, proef bewust, dan proef je echt al gauw wat goed is en wat niet. Zo vindt je vanzelf je eigen favorieten. En daar gaat het om. Proost, zeg ik, op je gezondheid!

Geneeskracht

Rode wijn heeft ook eigenschappen die de gezondheid ten goede komen. Allereerst: het helpt tegen bloedarmoede. Het schijnt ook goed te zijn voor de hersenen. En heb je last van een essentiële familiaire tremor, dan helpt één glas rode wijn per dag het trillen te verminderen.

deel 2 Dionysos

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Eén reactie:

  1. Pingback:Made in Holland, Deel 3 Markens meisje

Reageren is niet mogelijk