Commit to something

Commit to something !

Vanmorgen kwam Bloglovin binnen in mijn email. Commit to something ! Dit was een van de items, geplaatst door thisisnthappiness.com.

De gebeurtenissen op het nieuws in de media over diefstal, aanranding en verkrachting tijdens de jaarwisseling, gepleegd door Noord-Afrikaanse mannen in verschillende Duitse steden (waaronder Keulen), grepen mij erg aan.

Commit to something !

Het is te gek dat mensen die zeggen te vluchten omdat ze de kwellingen in hun eigen land niet meer kunnen verdragen – daarom met alle mogelijke middelen en risico’s naar vrije, westerse, landen gaan – ons door hun wangedrag in onze vrijheid beknotten. Waarom willen ze hier in praktijk brengen wat ze in hun eigen land onverdraaglijk vinden? Wij zijn hier in Europa (en zeker in het westen) als vrouw gelijkwaardig aan iedereen en kunnen ons vrij bewegen. Wij zijn hier in Europa allemaal gelijk om onze religie al of niet te belijden, er in te blijven of er uit te stappen. Dat wil ik graag zou houden. Daarom, ik commit me aan onze vrijheid. Laat iedereen daarvan afblijven.

Hiermee kom ik ook op de mannen die zeggen vluchteling te zijn, maar daar aan toevoegen dat als ze hier hun bestaan hebben opgebouwd, ze hun vrouw en kinderen willen laten overkomen. Naar mijn mening zijn dat geen vluchtelingen. Zij zijn slechts op zoek naar betere economische omstandigheden elders. Ze laten hun eigen land in de steek, want daar zouden ze moeten meehelpen aan de opbouw en verbetering van de door hun gewenste omstandigheden.

Wij hebben onze vrijheid en onze voorspoed ook niet gekregen zonder slag of stoot en hard werken. Het is een ontzettend waardevol en groot goed. Als er mensen zijn die daar niet mee om kunnen gaan, dan zijn ze hier niet op hun plaats. Dan zijn ze per vergissing naar het verkeerde land gekomen en moeten ze alsnog de consequenties van hun verkeerde keuze aanvaarden en naar een land gaan waar ze beter passen.

Dit gaat dus deze keer niet over beeldende kunst, maar over de kunst van respect en verdraagzaamheid en het niet misbruiken van gastvrijheid. Als dit er niet meer is, waar zijn we dan in beland?

Commit to something !

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

2 reacties:

  1. Ik kan hier alleen maar op zegen: dit wangedrag is onacceptabel, ongeacht wie zich hieraan schuldig maakt. Voor mij is er geen verschil tussen mannen die zich op die manier misdragen, waar ze ook vandaan komen. Dat heeft niets met vluchtelingenproblematiek te maken, en ook niets met linkse of rechtse politici, maar met hele andere dingen. Maar ik ben geen psycholoog of psychiater. Mag ik het hierbij laten?

     
  2. Wouter Stips

    Het is gemakkelijk om de gebeurtenissen in Keulen direct te verbinden met de vluchtelingenproblematiek. Laten we eerst naar onszelf kijken. Hoeveel klootzakken lopen er niet in Nederland rond? Mannen die in groepjes de orde verstoren en goedwillende, weldenkende vrouwen toeroepen met teksten als: “daar moet een piemel in!” Dat roepen de mannen die vooraan staan om andere culturen te
    wantrouwen en beschimpen. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten…. Onze samenleving wacht binnen de grenzen nog veel opvoedend werk. Ik zoek mijn vrienden liever in opvangstcentra voor vluchtelingen dan bij de foute achterban van onze rechtse politici.

     

Reageren is niet mogelijk