Een terugblik op Art Square Hermitage

Een terugblik op Art Square Hermitage

17-04-2016 door Rineke de Jong

Gevonden op: http://www.hermitage.nl/nl/17-4-32016

Museumweek in de Hermitage Amsterdam

Tussen 14 en 24 april is de Hermitage de kunsttempel aan de Amstel.
Beleef de zeldzame tentoonstelling Spaanse Meesters met de veelgeprezen, gratis muziektour. En kom naar Art Square, de hoogstaande kunstexpositie in de binnentuin. Pak in het museumcafé de Art Square Actie mee, en geniet van de opzwepende Spaanse concerten op zondag!

14–17 april, 10–17 uur, binnentuin | Art Square: hoogstaande kunstexpositie. Luxe ambiance, toch laagdrempelig. Toegang gratis.

14–17 april, 10–17 uur, museumcafé | Art Square Actie: broodje naar keuze met soep van de dag en een glas witte of rode Spaanse huiswijn voor €14,50.

Dagelijks, 10–17 uur | tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. Inclusief gratis muziektour van DJ Von Rosenthal.

17 april, 14 uur | Baile flamenco: opzwepende dans en muziek uit Andalusië. Gratis op vertoon van ticket Spaanse Meesters.

24 april, 14 uur | Al Andalus: bruisende en vitale muziek met Moorse, joodse en christelijke invloeden. Gratis op vertoon van ticket Spaanse Meesters.

Art Square in de binnentuin van Hermitage Amsterdam

Een terugblik op Art Square Hermitage

De zesde editie van Art Square wordt gehouden in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Van 14 tot en met 17 april 2016 zullen zich daar in en om een luxe paviljoen 30 (internationale) hedendaagse kunstenaars presenteren.

Een hommage aan de hedendaagse kunst, van abstract tot realistisch en van schilderijen tot aan plastiek en borstbeelden.
Art Square Amsterdam is het voorportaal van musea en (internationaal) gerenommeerde galeries. Art Square combineert de exclusiviteit van een galerie, de inhoudelijke kwaliteit van een museum en de intieme sfeer van een atelier. Van jong talent tot grote namen, onder wie STALE, Mary Kuiper en de beeldhouwers Noor Brandt en Sophia Harms.

De toegang voor Art Square is gratis, de openingstijden zijn gelijk aan die van de Hermitage Amsterdam (10–17 uur). Er is een gratis vip pick-up service voor gasten van omliggende hotels.

Meer informatie: artsquare-amsterdam.nl.

14 april 2016 door Selma Boesenkool

Art Square – Rineke de Jong

Marieke Eyskoot sprak met eigenzinnige kunstenares Rineke de Jong over haar werk in de modewereld, imitaties en de commercialisering van kunst.

https://soundcloud.com/amsterdamfm/art-square-rineke-de-jong

Een terugblik op Art Square Hermitage

Art Square is dit jaar van 14 tot en met 17 april in de Hermitage. Amsterdam Art Square biedt kunstexposities aan op exclusieve en verrassende locaties. Het zijn tijdelijke podia voor professionele kunstenaars die hun eigen werk presenteren. Art Square combineert de exclusiviteit van een galerie, de kwaliteit van een museum en de persoonlijke sfeer van een atelier. Dit jaar is het thema “Een hommage aan de moderne kunst”.

Tags: Art Square, Hermitage, Rineke de Jong

En toen was het voorbij. Vier intensieve dagen geëxposeerd in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Veel gesprekken gevoerd met diverse mensen en tevens kennis gemaakt met nieuwe collegas. Dank aan Art Square van Peter van de Lichte.

een terugblik op Art square Hermitage

foto van Alejandra Van der Velden

Alejandra Van der Velden heeft 3 nieuwe foto’s toegevoegd.

En toen was het voorbij. Vier intensieve dagen geëxposeerd in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Veel gesprekken gevoerd met diverse mensen en tevens kennis gemaakt met nieuwe collega’s. Dank aan Art Square van Peter van de Lichte.

Kijk ook voor heel veel foto’s en reacties op mijn Facebook pagina https://www.facebook.com/rineke.dejong.39

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.