Nehalennia in Hilton Garden INN

Nehalennia in Hilton Garden INN Leiden

Nehalennia, 100×50 cm, acrylic on Belgian linen

Nehalennia in Hilton Garden INN Leiden

Vanaf 28 november 2015 hangt mijn schilderij “Nehalennia”, in het Hilton Garden Inn Hotel te Leiden. Het zal daar ongeveer 6 weken te zien zijn.

Nehalennia was een autochtone godin uit de lage landen die door de Romeinen werd geadopteerd. Nehalennia (ook Nehalenia, Nehalaenniae, Nehalaenia) was een inheemse beschermgodin die in het 2e en 3e eeuwse Gallia Belgica door reizigers, vooral zeelui en handelaars, werd vereerd bij de monding van de Schelde.
Nehalennia is alleen bekend van grote hoeveelheden gevonden altaren bij Colijnsplaat en Domburg in wat nu Zeeland is. (bron Wikipedia)

Bubble Projects exposeert van iedere deelnemende kunstenaar een kunstwerk gedurende 6 weken. Hierbij krijgt de kunstenaar de kans om over z’n werk en werkwijze te vertellen. Op deze manier wordt door het diverse aanbod een brede doelgroep aangetrokken. Uniek aan FRESH is de officiële opening voorafgaand aan de expositiemaand. Tijdens de officiële opening vertelt iedere kunstenaar tijdens een korte presentatie iets over zijn werk, gebruikte materialen en werkwijze. Aansluitend vindt er een drie gangen lunch, verzorgd door Hilton Hotel. Dit is een ideaal moment om verder te praten en meer informatie over de kunstwerken uit te wisselen.

Nehalennia in Hilton Garden INN Leiden

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

2 reacties:

  1. Thank you a lot, Anne Marie

     
  2. I love it Rineke. Happy, hopefully, free, hopeful, generous like you.

     

Reageren is niet mogelijk