Poppen maken, deel 2

Poppen maken, ball jointed dolls, deel 2

Poppen maken

armen en benen in bewerking. Handen.

30 december 2016 Gestaag gaat het verder. Ik ben nu de benen aan het modelleren. De joints en de handen zijn zo goed als klaar (ik heb dubble joints gemaakt, dan is de pop veel beweeglijker). Nu de armen nog meer vorm geven en de voeten maken. Dan de joints voor handen en voeten maken, maar eerst nog haakjes. Die zijn nodig om het elastiek aan te bevestigen. Dag en nacht zit die pop in mijn hoofd en opeens weet ik dan weer hoe ik verder moet. Het gaat lukken !

3 januari Alle onderdelen zijn nu klaar. Nu nog de puntjes op de I zetten, zoals de holten passend maken. Eventueel nog wat klei toevoegen en dat dan weer bakken. Ook de ogen moet ik nog maken. Daarna kan ik het elastiek in de pop rijgen. Het achterhoofd moet ik nog van magneetjes voorzien. Ik heb ze wel gekocht, maar ik ga proberen kleinere, van een paar mm, op de kop te tikken. Daarna wil ik nog een mal maken en de pop aankleden. He, he, ik hoop dat ze goed in elkaar zal zitten als het elastiek is aangebracht en dat alles goed zal kunnen bewegen.

4 januari Tot nu toe lekker verder gewerkt. De pop gedeeltelijk in elkaar gezet, de armen moeten nog, maar de benen zijn in orde en gelijk.

Poppen maken

alle onderdelen klaar

5 januari om 0:22 Ze zit in elkaar! Wat een gepruts om het elastiek strak te krijgen en dan te bedenken dat ik haar weer uit elkaar moet halen want dit is niet het goede elastiek. Ik heb er bloedende vingers van. Maar goed, zij zit er relaxed bij. Nu neem ik ook even rust. Ik ga nu bedenken hoe ik de verdere afwerking ga doen en hoe ik haar ga kleden. Genoeg te doen dus. Verder ben ik van plan om al mijn aantekeningen te bundeIen tot een boekje. Voor nu: welterusten.

Poppen maken

geregen pop. ball jointed doll

5 januari om 14:07 Kleine Greetje uit de Polder heeft nu haar eerste outfitje aan. Hier moet ze het maar even mee doen. Wat eerst moet gebeuren is: oogjes maken en een pruik. Daarna haal ik weer uit elkaar om de mal te maken. Dan ben ik vrij om haar gezicht op te maken en eventueel wat extra kleur op bepaalde lichaamsdelen aan te brengen. Ze heeft ook nog een standaard nodig omdat ze geen platte voeten heeft. Er is dus nog veel te doen.

Poppen maken

pruikje klaar

10 januari om 15:00 Kleine Greetje heeft nu ook een pruikje. Ik wilde een witte maken, maar had veel meer zwart haar, dus met oog op mislukking eerst maar aan een zwarte begonnen. Ook heeft ze nog geen oogjes. En geen make-up. Wordt aan gewerkt.

Poppen maken

pop met draperie

14 januari  Een gedaanteverandering. Volgende week ga ik een mal maken.

In het volgende bericht vertel ik iets over de schoentjes, de make-up en meer.

Poppen maken

 

wpadmin

Mythologie is vaak de bron van inspiratie. Ik probeer het goddelijke en het menselijke te verenigen in mijn schilderijen. Paarden en andere dieren, maar ook groente en fruit vindt u terug in mijn schilderijen. Portretten maak ik in opdracht. Regelmatig neem ik deel aan exposities nationaal en internationaal en heb vele prijzen gewonnen. Mijn werk is gepubliceerd in diverse uitgaven en aangekocht in binnen- en buitenland.

Reacties zijn gesloten.